ARDE BOGOTÁ

Arde Bogotá és una de les bandes revelació del rock-pop nacional. Caracteritzats per unes lletres de tint generacional; la potent i esquinçada veu del seu cantant; unes guitarres que transiten pel shoegaze i la distorsió; uns baixos colorits; i uns ritmes contundents que parlen de l’amor, la joventut i el futur.

 

El quartet de Cartagena va debutar el 2020 amb el totpoderós “Antiaéreo” (Sony Music), una cançó d’amor amb què van cridar l’atenció de la indústria, la crítica i el públic. Les expectatives es van confirmar amb El tiempo y la actitud (Sony Music 2020), EP que recollia cinc temes produïts durant el confinament que es movien entre la seducció, la ràbia, la irreverència i les declaracions d’amor.

 

El seu primera llarga durada, La noche (Sony Music, 2021), ens posa de ple en la història d’una vetllada on tot pot passar. Cal destacar que este treball va rebre diversos reconeixements, entre els quals cal destacar la nominació als Premis Odeón 2021 com a grup revelació rock i la seua inclusió en les llistes dels millors àlbums de l’any segons la premsa especialitzada. La seua darrera producció és el single “Mi carro”, versió del clàssic popularitzat per Manolo Escobar, on la banda proposa una lectura que va pujant d’intensitat carregada amb guitarres surf i ritmes contundents.

La gira actual d’Arde Bogotá navega entre l’atreviment i la vulnerabilitat, una actitud que han gaudit milers de persones en sales i festivals de tot Espanya. I, és clar, a València també deixaran clara la seua postura: portar el rock a la seua generació.