XOEL LÓPEZ

Xoel López és sense dubte un dels artistes més solvents i representatius de l’escena independent iberoamericana.

Després de més de 20 anys de trajectòria, la música de Xoel López es defineix pel caràcter genuí dels seus paisatges, on cada disc és un exercici de llibertat creativa i alhora un capítol gairebé biogràfic. Seguint la seua discografia podem reconstruir-ne el periple: viatges, descobriments, trobades, nostàlgies i influències musicals. Des del jove que cantava en anglès en la corunyesa Elephant Band, passant per la ja mítica i reeixida Deluxe fins a ser reconegut com a Millor Artista Nacional en els Premis de la Música Independent de 2013 cantant amb el seu propi nom per primera vegada amb Atlántico (Esmerarte, 2012).

Després Paramales (Esmerarte, 2015) va venir a presentar-nos un Xoel sense prejudicis i enèrgic “on aconsegueix fusionar totes les seues arestes” (Juan Puchades, El País). També més elèctric que l’anterior i amb un directe potent que va convertir en un espectacle d’alta intensitat cadascun dels concerts de la gira.

Sueños y Pan és per a aquest artista lliure l’última peça d’una trilogia on, després de perdre tots els complexos musicals, ens mostra un Xoel madur que, en directe, fa vibrar un públic multigeneracional.

El seu nou disc és Si mi rayo te alcanzara (Sony Music Spain amb llicència d’Esmerarte), publicat el 27 de novembre i el número 15 de la seua carrera. Hi cedeix per primera vegada els comandaments de la producció, de la qual es va ocupar Carles Campi Campón.

10 talls essencials amb presència en la xicoteta pantalla de la mà de “La espina de la flor en tu costado”, cançó capçalera de la sèrie de Netflix El desorden que dejas.